BosnianEnglish

U Manchesteru već 18 godina uspješno djeluje Bosanska dopunska škola

U prostorijama Bosanske škole u Manchesteru sinoć je održana ceremonija dodjele priznanja za učešće na nedavno održanom MACFEST-u.

Dodjela nagrade je priznanje budući da je Bosanska škola u Manchesteru pored svih poteškoća uspjela opstati i radi već punih 18 godina, ponajviše zahvaljujući Sadiji Muminović, koja se bori da škola funkcioniše.

Sinoćnja ceremonija je bila izuzetno posjećena. Predstavnici različitih zajednica su došli da odaju priznanje prvo organizatoru događaja Sadiji Muminović, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Bivši i sadašnji učenici škole izveli su kratki program, koji su sami pripremili i priredili pravo iznenađenje za sve prisutne.

Predstavnici Manchester Councila, Bosnia UK Networka i Ambasade BiH u Velikoj Britaniji su poslali čestitke na osvojenom priznanju.

Qaisra Shahraz, direktorica MACFEST-a obratila se svim prisutnima, naglasivši da joj je bilo izuzetno važno da Bosanska škola učestvuje na ovome festivalu i predstavi tradiciju i kulturu Bosne i Hercegovine. Naglasila je kako je bilo izuzetno teško pokrenuti školu, ali nakon odgledane prezentacije o historiji škole bila je zadivljena kako su i šta su sve postigli.

Na kraju je uručena nagrada za Bosansku školu, a organizirana je i podjela svjedočanstava za učenike ove škole.

Gosti su se mogli poslužiti bosanskim specijalitetima, slanim i slatkim jelima, kao i tradicionalnom bosanskom kafom.

Bosanskohercegovačka dopunska škola Manchester je počela sa radom 2000. godine. Ove školske godine ima osmero djece i dvoje sa posebnim potrebama. U školi rade 2 učiteljice, dr. Belma Muhamedagić i Rasema Bakkali Alajmović koja rad isa djecom sa posebnim potrebama.

“Imamo dvije naše učenice koje su pohađale Bosansku školu od prvog do zadnjeg razreda i nastavile dolazit. Također učiteljima pomažu bivše učenice Nabila Čohadžić i Umama Elkramti koje su uspješno završile Bh dopunsku školu ali i dalje redovno dolaze da pomognu rad škole.

Izvor: klix.ba

O Nama

Bosanska dopunska škola Manchester započela je sa radom 2000. godine na osnovu potrebe roditelja i djece koji su došli za vrijeme rata iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja bivše Jugoslavije, u suradnji sa Bosanskom ambasadom i BiH/UK Network Birmingham.

Zadnje novosti

Pratite nas

Youtube Video