RAZNOVRSNE AKTIVNOSTI U VRIJEME PANDEMIJE

Nova školska godina 2020/2021 u Bosanskoj školi u Manchesteru počela je sa radom 19.09.2020. (subota). Nastava se odvija online, u redovnom terminu od 10 do 12h. Trenutno je upisano 16 djece koju podučavaju učitelji Aldin Zilić i dr. Belma Muhamedagić. Bez obzira na sve poteškoće online nastave, uz dobru pripremu učitelja i njihov trud da djeci učine interesantnim novo gradivo, djeca su motivisana da urade sve zadane zadatke i raduju se svakoj suboti da vide svoje drugare i nauče nešto novo.

Mi kao uduženje, pored redovnih obaveza, učestvujemo i u mnogim humanitarnim akcijama. U jednoj od posljednjih akcija vrijedni članovi našeg udruženja su uspjeli organizovati prikupljanje pomoći i nabavku hrane, vode, voća i drugih potrepština za Ronald McDonald House Manchester, koja služi za smještaj roditelja čija su djeca na liječenju u bolnici Manchester Royal Infirmary.

U toku je i akcija prikupljanja pomoći u vidu odjeće, obuće i drugih potrepština za migrante koji se trenutno nalaze u Bosni i Hercegovini.

U sklopu projekata “Živjeti zdravo” i “Remembering Srebrenica”, a ponukani idejom člana udruženja “Remembering Srebrenica Nort-West” Steve Bakera koji je odlučio da svakodnevno trči 1007 milja u Engleskoj, što odgovara udaljenosti od Londona do Sarajeva, aktivirali smo naše članove udruženja i djecu iz bosanske škole te počeli sa organizovanjem redovnih šetnji svake subote poslije nastave u bosanskoj školi, kao sjećanje na sve žrtve genocida. Prisjećanje na sve poginule i ubijene u genocidu ne bi trebalo biti samo u toku jula mjeseca, nego tokom čitave godine.

O Nama

Bosanska dopunska škola Manchester započela je sa radom 2000. godine na osnovu potrebe roditelja i djece koji su došli za vrijeme rata iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja bivše Jugoslavije, u suradnji sa Bosanskom ambasadom i BiH/UK Network Birmingham.

Zadnje novosti

Pratite nas

Youtube Video