BosnianEnglish

Šetnja za Srebrenicu

Pridružite nam se na godišnjoj Šetnji mira za Srebrenicu u Manchesteru 11. jula. Svi ste dobrodošli.

U okviru memorijalne sedmice u Srebrenici, a u znak podrške dobrotvornoj organizaciji Sjećanje na Srebrenicu, pripadnici svih vjera i nacija su pozvani da se pridruže našem programu za mir u čast žrtava i preživjelih genocida u Srebrenici.
Najbolji način za suzbijanje mržnje i predrasuda je stvaranje novih prijateljskih veza. Marš mira pruža prostor za prisjećanje, razmišljanje i jedinstvo.

Šetnja za mir održat će se na Dan sjećanja (11. jula) od 10 sati. Kružna šetnja započet će i završiti u Bosanskoj dopunskoj školi u Chorltonu (Mauldeth House, Mauldeth Road West, Chorlton, Manchester, M21 7RL) i pokrivaće oko 7-8 milja.

Po završetku šetnje imat ćemo osvježenje na otvorenom u bosanskom centru (koliko dopuštaju ograničenja Covid-a) i podići spomen zastavu.

Organizatori će biti prisutni da vode šetnju i pruže podršku i osvježenje.

Izvor:
https://www.eventbrite.co.uk/e/remembering-srebrenica-peace-walk-tickets-157940471201?aff=ebdssbdestsearch

 

O Nama

Bosanska dopunska škola Manchester započela je sa radom 2000. godine na osnovu potrebe roditelja i djece koji su došli za vrijeme rata iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja bivše Jugoslavije, u suradnji sa Bosanskom ambasadom i BiH/UK Network Birmingham.

Zadnje novosti

Pratite nas

Youtube Video