BosnianEnglish

Podjela ramazanskih iftara u Srebrenici i paketića za učenike Bosanske škole

Već drugu godinu za redom u saradnji sa partnerskom organizacijom Remembering Srebrenica North West, Bosanska škola i Udruženje Manchester učestvovalo je u podjeli Ramazanskih iftara na području Srebrenice. Izvršena je podjela iftara za porodice u potrebi na području Srebrenice te se na ovaj način podsjetilo da porodice žrtava nisu same te da genocid i stradanja Bošnjaka u minulom ratu ne smije biti zaboravljeno.

Bosanska škola, također, svake subote poslije održavanja Bosanske škole organizuje šetnju za Srebrenicu kako bi se pokazalo da je svaki dan sjećanja na Srebrenicu a ne samo 11. jula.

Prošle subote učenike Bosanske škole, naša škola i Udruženje obradovalo je Ramazanskim paketićima shodno njihovom uzrastu te su svi učenici koji trenutno pohađaju školu a i svršenici naše škole dobili prigodne poklone, zahvalnice i hurme.

Na ovaj način podsjećamo na milost mjeseca Ramazana i darivanja te značaja pohađanja naše škole i učenja Bosanskog jezika.

O Nama

Bosanska dopunska škola Manchester započela je sa radom 2000. godine na osnovu potrebe roditelja i djece koji su došli za vrijeme rata iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja bivše Jugoslavije, u suradnji sa Bosanskom ambasadom i BiH/UK Network Birmingham.

Zadnje novosti

Pratite nas

Youtube Video